Фестиваль «Молода Галичина» скликає співаків з усього світу
105 учасників з 11 країн світу з’їхалися цього року до Новояворівська на Львівщині — на міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина».
Для мешканців містечка це справжнє свято, щовечора майже всі городяни приходять на центральну площу і поринають у царство пісні і спільної любові до мистецтва. А якщо додати, що на концертах представлено молоді творчі сили з різних куточків планети, стає ясно, чому в Новояворівську чекають з нетерпінням цих липневих днів. Коли цього року квартет «Апоінтент» (студенти із Замбії та Нігерії) заспівали «Ой, чорна я сі чорна...», — площа вибухнула! Аплодисменти такої сили навряд чи коли чув цей квартет. Влаштувати такий витратний захід у містечку депресивного району непросто. Однак організатори, не взявши жодної копійки з бюджету, вже 19 років покращують умови прийому і прослухування, нарощують призовий фонд, який цього року, незважаючи на складні часи, становив понад 70 тисяч гривень. У рідний Казахстан, до Астани, повезе 42-дюймовий плазмовий телевізор Індіра Сирбай, яка завоювала корону «Міс «Молода Галичина-2010». Молода співачка вперше приїхала в Україну і вперше співала по-нашому (одна пісня із трьох, за конкурсними умовами, має звучати українською). Індіра обіцяє приїхати у Новояворівськ іще.
Віка Петрик з Одеси тричі ставала переможницею фестивалю, а цього року приїхала як почесний гість і не шкодує, адже конкурс на відміну від інших заходів позбавлений присмаку шоу-бізнесу.
Директор фестивалю Наталя Коваль впевнена, що робить добру справу для міста і молодих виконавців, яким фестиваль часто дає крила для подальшого злету. 
— Наталіє Романівно, а що ви собі побажали б на майбутнє? 
— Щоб композитори та поети більше уваги приділяли пісням для юнацтва. Дуже відчувається брак репертуару. А чого не бракує, то це талантів. Часом серце вискакує від радості, коли обдарована дитина виходить на сцену. І відчуття, що саме ти причетний до відкриття цього таланту, надихає і зобов’язує!
Фото автора.