У Дніпропетровську затримали зловмисника, який з 2009 року поширював дитячу порнографію на території України, Російської Федерації, Білорусі та інших країн СНД через Інтернет. Під час обшуку за місцем проживання молодого чоловіка працівники управління по боротьбі з торгівлею людьми вилучили речові докази: персональний комп’ютер із високошвидкісним доступом до мережі Інтернет, різноманітні носії інформації, що містять записи відеороликів порнографічного змісту, створені з використанням дітей, близько 20 тисяч гривень, електронні банківські картки та інші речі для запису DVD-дисків.
Порушено кримінальну справу. Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Працівники міліції встановлюють осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину.
Шкода, що суспільство до цієї проблеми вкрай байдуже, прокоментували ситуацію у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в області. Опитування засвідчило, що тільки половина респондентів виступають за блокування провайдером доступу до сайтів, які містять дитячу порнографію.