На стадіоні НСК «Олімпійський» встановлено 46 колон, які утримуватимуть покриття над трибунами. Згідно з проектом, конструкція навісу складатиметься з 80 сталевих колон, тросової системи та мембрани. Завершення монтажу всіх колон заплановано на осінь. Про це повідомляє інформаційний центр «Україна—2012».
Наступним етапом будівництва покрівлі стане монтаж вантової системи. Процес виготовлення вантів уже завершено. Триває їх доставка на стадіон. Зараз на ярусах трибун готуються майданчики для розкладки тросових систем. Активно просуваються роботи й на інших ділянках будівництва. До речі, вони ведуться в три зміни, задіяно 1521 робітника та 180 одиниць техніки.
Турнірна хроніка
Плавання. Гельсінкі (Фінляндія). Чемпіонат Європи з водних видів спорту серед юніорів. Батерфляй, 50 м. 1. Андрій Говоров (Україна) — 23,58; 2. Дмитро Покотило (Росія) — 24,50;
3. Мегді Метелла (Франція) — 24,62. Вільний стиль, 400 м.
1. Яннік Аньєль (Франція) — 3.46,26 (юніорський рекорд
Європи); 2. Сергій Фролов (Україна) — 3.55,70; 3. Альфі Гоус (Велика Британія) — 3.56,11.
Футбол. Форвард ЦСКА Гільєрме Гусмао, права на якого належать київському «Динамо», продовжить кар’єру в Росії. Про це повідомив президент київського клубу Ігор Суркіс. «Переговори про викуп трансферу скоро завершаться. Гадаю, на цьому тижні питання буде остаточно вирішено», — сказав він. Раніше Суркіс був готовий піти на компроміс щодо вартості трансферу 21-річного бразильця, яка становить 17 мільйонів доларів. Позавчора дубль Гільєрме приніс ЦСКА перемогу в матчі Кубка Росії.
Не стало друга
Сумна звістка надійшла з Німеччини, де у віці 85 років помер один із найзнаменитіших і найавторитетніших спортивних журналістів світу Карл-Гайнц Гайманн. Він більшу частину свого життя і майже до останніх днів писав про милий його серцю футбол. Понад двадцять років Карл-Гайнц був видавцем і шеф-редактором популярного журналу «Кіккер».
Людина непростої долі, він наприкінці другої світової війни юнаком потрапив до радянського полону, де добре вивчив російську мову. Чотири роки був в’язнем концтабору, однак не затаїв образи. А, навпаки, полюбив людей з колишнього СРСР. Пан Гайманн був великим знавцем українського футболу, дружив із багатьма нашими футболістами, тренерами. Зокрема, дуже близько з Валерієм Лобановським, якого називав просто Валера. Ну, і, звісно, був незаперечним авторитетом серед колег. Земля йому пухом.