На зустрічі з черкаськими журналістами народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник повідомив про свій намір домагатися розгляду в парламенті його постанови щодо створення спеціальної депутатської комісії з розслідування зловживань у Держрезерві України.
— Держрезерву сьогодні немає, — заявив парламентарій. — Його розграбовано на мільйони гривень. Ось лише кілька прикладів. Одне із смілянських підприємств придбало в державному резерві шини для автомобілів на суму 1 мільйон 700 тисяч гривень. У 2004 році вартість закладки цих «державних» шин становила понад 8 мільйонів! Отже, понад 6 мільйонів гривень ділки поклали собі до кишені. Те ж саме з продажем пального. Одну партію «солярки» Держрезерв закупив за 35 мільйонів, а продав якомусь ТОВ за 10 мільйонів гривень...
Володимир Олійник навів інші факти розкрадання державного резерву й висловив сподівання, що його постанову підтримають колеги-депутати. «Не чисті на руку посадовці повинні відповісти перед законом», — наголосив депутат, правник за фахом.
Черкаська область.