Футбол. Куратор системи суддівства у професіональному футболі України П’єрлуїджі Колліна (на знімку) разом із помічником Лучіано Лучі розпочали роботу в Києві. Вже на вихідних вони передивилися в прямому ефірі всі матчі Прем’єр-ліги. За словами італійського фахівця, ще зарано давати якісь конкретні оцінки. Але з того, що довелося побачити, деякі моменти в роботі арбітрів потребують покращення.
За результатами всіх матчів першого туру було зроблено аналіз помилок. Сеньйор Колліна надіслав електронною поштою листи арбітрам з відеоматеріалами та аналізом. В них куратор висловив настійну рекомендацію більше уваги приділяти покаранням за грубу гру та серйозні порушення правил.
Колліна тепер не вступатиме в жодні дискусії з клубами, оскільки найближчим часом за сприяння ФФУ та УФПЛ планує зустрітися з клубними менеджерами, щоб безпосередньо обговорити наявні проблеми.
Зустріч із журналістами італієць планує після 19 липня, коли перші пропозиції щодо реформування системи арбітражу буде розглянуто на засіданні виконкому ФФУ. Причому, як зізнався сам куратор, він буде спілкуватися зі ЗМІ не лише у форматі прес-конференцій та брифінгів, а й за «круглим столом», під час якого всі учасники мають рівні можливості подискутувати і вільно обмінятися думками. Отже, найближче засідання «Футбольного прес-клубу» обіцяє бути надзвичайно цікавим.
Перший робочий тиждень Колліни на новому місці буквально перенасичений його особистими контактами з широким колом фахівців, причетних до поки що чинної системи організації арбітражу у професіональному футболі України. У планах куратора вже найближчим часом зустрітися з інспекторами Прем’єр-ліги. А після старту 17 липня першості країни під егідою ПФЛ — на черзі професійна розмова з арбітрами та інспекторами, які працюють на матчах першої та другої ліги. До речі, П’єрлуїджі уважно стежитиме за роботою рефері, котрі обслуговуватимуть ігри цих дивізіонів, щоб мати повне уявлення про кадровий потенціал, на який він може розраховувати у процесі реформування арбітражу.
Фото Павла КУБАНОВА.