Футбол. Уже незабаром європейські збірні розпочинають активну підготовку до кваліфікації Євро-2012, старт якої намічено на 11 серпня. Перший матч на тривалому шляху до фінального турніру в Польщі й Україні відбудеться в Талліні, де збірна Естонії прийматиме футболістів Фарерських островів. Основна частина команд почне боротьбу дещо пізніше, а саме в п’ятницю 3 вересня. Таким чином, календар відповідає директиві ФІФА від вересня 2009 року про розклад спарених матчів футбольних збірних.
Відповідно до нової норми, ігри проводитимуться не в п’ятницю/суботу та середу, а по п’ятницях/суботах і вівторках. Третього вересня в групі І чемпіон Європи та світу Іспанія проведе виїзний матч із Ліхтенштейном, а в секстеті Е Нідерланди в гостях екзаменуватимуть Сан-Марино.
Німеччина — бронзовий призер двох останніх світових першостей і віце-чемпіон Європи — почне гонитву за четвертим континентальним титулом у Брюсселі матчем з Бельгією. Офіційний дебют на посаді тренера збірної Франції Лоран Блан відзначить домашнім поєдинком із Білоруссю. У Талліні перший турнірний бій чекає й нового наставника команди Італії Чезаре Пранделлі. Вдома зустріччю з Грузією Фернанду Сантуш почне доводити, що після відставки Отто Рехагеля він у змозі підтримати реноме збірної Греції — чемпіона Європи 2004 року.
Окрім того, 3 вересня в домашніх матчах з Болгарією й Кіпром почнуть відбірний цикл невдахи світового чемпіонату в ПАР, збірні Англії та Португалії. З 13 європейських учасників чемпіонату світу в ПАР того дня не зіграють тільки Швейцарія та Данія. Вони почнуть боротьбу у вівторок 7 вересня зустрічами на своїх полях.
Звичайно, прихильників збірної України, котру (як і національна команда Польщі на правах господарів фінальної частини Євро-2012) звільнено від участі у відбірному циклі, цікавлять найближчі плани улюбленої команди. Нагадаємо, що підопічні Мирона Маркевича готуватимуться до чемпіонату виключно через товариські матчі. Так от, 11 серпня вдома наша команда прийматиме срібного призера чемпіонату світу—2010 в ПАР збірну Нідерландів.
На знімку:  чемпіон Європи і світу — збірна Іспанії свій похід на Євро-2012 розпочне виїзним матчем з Ліхтенштейном.