Стрибки у воду. Гельсінкі (Фінляндія). Чемпіонат Європи серед юніорів. Вишка, 10 м. Золота медаль в українця Олександра Бондаря — 559,75; 2. Пирітц (Німеччина) — 549,90; 3. Вольфрам (Німеччина) — 534,45.
Раніше Бондар став срібним призером на однометровому трампліні. Другими були наші: Тимур Абачиді (трамплін 3 м) і Вадим Невігловський (вишка). Не пасли задніх і українські дівчата. Вони здобули дві нагороди на 3-метровому трампліні. У синхронних стрибках срібна медаль у Вікторії Кесар і Вікторії Потєхіної. А в індивідуальних стрибках Потєхіна удостоєна «бронзи».
Легка атлетика. Барселона (Іспанія). Змагання серії ЕА Преміум. Українка Антоніна Єфремова виграла забіг на 400 метрів, показавши результат 50,95 секунди.
Академічне веслування. Люцерн (Швейцарія). Кубок світу. 3-й етап. Жінки. Парна четвірка. 1. Велика Британія — 6:23.50; 2. Україна — 6:24.78; 3. Німеччина — 6:25.26.
Футбол. Завтра у Ньоні (Швейцарія) київське «Динамо» дізнається про свого першого суперника в Лізі чемпіонів. Нагадаємо, кияни є «сіяними» у третьому раунді кваліфікації, а серед можливих суперників значаться: «Селтик» (Шотландія), «Уніря» (Румунія), ПАОК (Греція), «Янг бойз» (Швейцарія) і «Гент» (Бельгія).
Баскетбол. Мінськ (Білорусь). Міжнародний турнір національних збірних. Ці змагання не назвеш вдалими для команди України (тренер Віталій Черній). Вона програла всі поєдинки: Болгарії — 55:60, Ізраїлю — 65:73 і Білорусі — 69:74.
* * *
Київський «Будівельник» матчі кваліфікації Єврокубків змушений проводити в Дніпропетровську. Причина такого рішення — домашня арена віце-чемпіонів України у спорткомплексі «Меридіан» не відповідає вимогам Євроліги, а київський Палац спорту «Будівельникові» в оренду не дали. До речі, через проблеми з орендою Палацу спорту довелося заморозити амбітний проект — участь хокейного «Будівельника» в КХЛ.
Отже, «будівельники» змушені приймати суперників на дніпропетровській арені «Метеор». У кваліфікації Євроліги кияни зіграють із грецьким «Маруссі» (21 вересня, 8 жовтня). У разі успіху — з переможцем пари «Хімки» (Росія) — «Казерта» (Італія). У третьому раунді потенційними суперниками «Будівельника» можуть стати «Асвел» (Франція), «Будучность» (Сербія), «Ле Ман» (Франція) і «Банвіт» (Туреччина).
Інші українські клуби виступлять у турнірах нижчого рангу. У кваліфікації Єврокубка «Азовмаш» (Маріуполь) зіграє з «Орлеаном» (Франція). В Єврочелленджі «Хімік» (Южний) — з «Асесофтом» (Румунія), «Київ» — зі «Стяуа» (Румунія), а «ФерроЗНТУ» (Запоріжжя) — з «Бeнфікою» (Португалія).