Миколаїв
Борг Міноборони України Миколаївському суднобудівному заводу імені 61 комунара за утримування ракетного крейсера (2 мільйони 750 тисяч гривень) погасять найближчим часом. Відповідне розпорядження дав Прем’єр-міністр Микола Азаров.
Нещодавно глава Миколаївської ОДА Микола Круглов, перший заступник міністра промислової політики України Сергій Сиротюк, глава ЦК профспілки працівників суднобудівної промисловості Микола Бутенко зустрілися з колективом заводу. Вони поінформували суднобудівників про кроки влади у вирішенні проблем підприємства, його перспективах і завданнях. Повернення боргу, добудування й продаж військового корабля Росії істотно поліпшить економічну ситуацію на держпідприємстві, де нагромадилося багато проблем, зокрема боргів із зарплати.
На зустрічах різного рівня за участі українського уряду та повноважних представників РФ не раз наголошувалося на зацікавленості сусідів у розміщенні на суднозаводі замовлень з ремонту кораблів, побудованих у Миколаєві. Але російська сторона хоче переконатися, що миколаївське підприємство осилить виконання замовлень. Як наголосив Микола Круглов, рішення замовників багато в чому залежатиме від виваженості й узгодженості дій персоналу самого підприємства.