Шановні колеги!
15 липня для вступників 2010 року відчиняться двері приймальних комісій.
Усвідомлюючи відповідальність перед українським суспільством за формування інтелектуальної еліти держави, Спілка ректорів закликає керівників усіх вищих навчальних закладів відповідально поставитись до організації та проведення вступної кампанії.
Насамперед необхідно організувати чіткий графік прийому заяв і документів від вступників, враховуючи доволі стислі терміни її проведення та високу ймовірність надходження значного числа заяв у перші дні. Потрібно забезпечити високий рівень культури технічного персоналу приймальних комісій, надання абітурієнтам і громадськості повної й достовірної інформації щодо умов прийому на навчання, кількості поданих заяв і проведення конкурсу.
Президія Спілки ректорів просить провідні вищі навчальні заклади стати взірцем у дотриманні вимог нормативно-правових документів з питань вступної кампанії, не бути байдужими щодо випадків можливих порушень з боку інших вузів.
Толерантність і здорова змагальність під час вступної кампанії мають стати запорукою утвердження вищої школи України як європейської.
Ми переконані, що саме завдяки нашим зусиллям вступна кампанія 2010 року буде зразковою, а студентами-першокурсниками стануть саме ті, хто має найвищі навчальні досягнення.
З повагою,президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.