Звільнення Нестора Шуфрича з посади міністра з питань надзвичайних ситуацій зроблено з однією метою: «Підсилити атакуючий потенціал команди й зіграти на перемогу». Про це заявив народний депутат України від Партії регіонів Михайло Чечетов (на знімку) на інтернет-конференції в інформагентстві «ЛІГАБізнесІнформ». Парламентарій нагадав, що коли Віктор Янукович поздоровляв новопризначених міністрів і губернаторів з призначенням на високі посади, він сказав таке: «Ви всі повинні зрозуміти, що ваше посадове крісло — це не якийсь бонус, це ви не якийсь джекпот зірвали, це не якась довічна преференція й довічна рента, це насамперед величезна відповідальність і колосальна праця. Мине кілька місяців, і кожний з вас звітуватиме про свою роботу. Судитимемо за результатами. Хто не справлятиметься — підказуватимемо, допомагатимемо. Там, де будуть серйозні провали в роботі, — відбудеться швидка заміна кадрів. Влада має бути ефективною».
М. Чечетов порівняв роботу влади з футбольною командою, де є воротар, захисники, напівзахисники, нападаючі, і всі одинадцятеро гравців, виходячи на поле, виходять перемагати. «Але є тренер, який протягом гри іноді робить перегрупування, захисника переводить у нападаючого, нападаючий витягує захист, а то й просто робить заміну гравця, — сказав парламентарій. — Тому й у політиці головний політичний тренер країни — Президент — так само на політичному полі переставляє гравців, робить певні рокіровки для досягнення головної мети — досягти кінцевого стратегічного результату, підняти економіку й підвищити рівень життя людей».
Щодо можливості призначення на посаду міністра з надзвичайних ситуаціях лідера «Єдиного центру» Віктора Балоги, М. Чечетов зазначив, що «тут можливі варіанти». «Тренерському складу на чолі з головним тренером видніше, хто саме на цій ділянці має підсилити політичну міць команди», — вважає він.
Коментуючи новий закон про місцеві вибори, М. Чечетов відзначив, що в законі пішли «назустріч побажанням і сподіванням народу», надавши можливість виборцям голосувати за конкретних людей, які проживають на конкретній території, які й вирішуватимуть нагальні проблеми. Депутат закликав політиків заздалегідь не коментувати можливе рішення Конституційного Суду щодо закону про місцеві вибори, щоб «не створювати певний політичний пресинг».