У рамках оперативно-профілактичної операції «Мак-2010» за два попередні дні охтирські правоохоронці вилучили із п’яти сільських обійсть, розташованих у п’яти населених пунктах району, близько 900 рослин снодійного маку і конопель. Рекордсменкою виявилася мешканка села Чупахівка домогосподарка К., з присадибної ділянки якої вилучено 295 рослин маку. Не набагато відстала й пані M. із села Рубани. На її обійсті правоохоронці знайшли 210 кущів макового дурману.
Порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 Кримінального кодексу України — незаконний посів та вирощування снотворного маку чи конопель. Слідство триває.
Вирішили втерти носа
І вдарили по бездоріжжю мерседесами. Так, за інформацією Мінекономіки України, головне управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації підписало договір на транспортні послуги у липні з «АТП Київська міськрада» на 395 тисяч гривень, а Сумська ОДА з комунальним підприємством АТП Сумської облради на... 405 тисяч гривень. 
Нагадаємо читачам, що з початку нинішнього року транспортні забаганки київських «слуг народу» вже обійшлися платникам податків у 16 мільйонів. А ось в їхніх сумських колег у першому півріччі апетити на круті іномарки майже втричі були скромніші. Тож, схоже, у другому півріччі сумчани вирішили втерти носа київським колегам.