Зараз на Львівщині перебуває близько п’яти тисяч втікачів з Кримського півострова та з Донбасу, стверджує засновник і лідер організації «Крим-SOS» на Львівщині Алім Алієв. А нині, за словами заступника голови «Крим-SOS» у Львові Олександри Сорокопуд, з’явилася можливість бодай частково вирішити першочергові проблеми з житлом для переселенців. Частина з них живе у помешканнях, не пристосованих до життя взимку, які потребують ремонту. Отож управління Верховного комісара ООН у справах біженців розпочало реалізацію проекту, який надає фінансову допомогу таким родинам.
Сума, яка виділяється на кожну родину, — еквівалент трьох тисяч доларів США. Аналогічна сума надається і тим, хто хотів би розпочати свій бізнес. При цьому Олександра Сорокопуд закликає всіх переселенців звертатися в офіс їхньої організації у Львові та подавати заявки на отримання допомоги.
Тим часом в «Крим-SOS» намагаються допомогти своїм землякам в адаптації до нових умов. Одна з проблем — вивчення української мови: у вересні волонтери відкриють безплатні курси. А зараз волонтери з США проводять безплатні курси англійської мови.
Львівська область.