На позачерговій сесії Рівненської обласної ради було прийнято звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, у якому від імені територіальних громад Зарічненського, Володимирецького, Сарненського, Дубровицького та Рокитнівського районів висловлено прохання посприяти у вирішенні питання проведення ремонту доріг державного значення, зокрема, автомобільної дороги М-07 «Київ—Ковель—Ягодин».
— Ця дорога відіграє важливу роль у соціально-економічному житті поліських районів Рівненщини, в їх безперебійному сполученні з іншими регіонами України, із якими у багатьох підприємств згаданих районів економічні зв’язки, — коментує звернення депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії облради з економічних питань та комунальної власності Григорій Мініч (на знімку). — Розуміємо також, що цю важливу транспортну артерію потрібно утримувати у належному стані, ремонтувати. Але коли роботи з капітального ремонту траси М-07 «Київ—Ковель» на території Житомирської області, її реконструкції тривають роками, не маючи при цьому встановлених термінів виконання, від цього зазнають збитків підприємства, що функціонують у зоні виконання ремонтних робіт. Тому, на думку авторів звернення, щоб такі втрати звести до мінімуму, до цієї проблеми повинен бути державний підхід.
Тим часом на території Житомирської області передбачається проведення ремонтних робіт ділянки автодороги М-07 «Київ—Ковель» з укладанням цементно-бетонного покриття, технологія облаштування якого потребує повного закриття руху транспорту. Відсутність облаштованих об’їзних шляхів призведе до того, що п’ять північних поліських районів залишаться без транспортного сполучення і будуть фактично обмежені у здійсненні господарської діяльності. А це значно погіршить соціально-економічне становище регіону загалом.
Тож депутати Рівненської обласної ради, враховуючи численні звернення трудових колективів згаданих районів, у листі до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова просять вжити заходів для якомога швидшого відкриття руху транзитного транспорту автомобільною дорогою М-07 «Київ—Ковель» та переглянути технологію ремонту автодороги на відрізку довжиною 10,9 кілометра: від км 234+826 (поворот на село Варварівка на відстані 10 км від перехрестя на Олевськ Житомирської області) до км 245+690 (кордон Рівненської та Житомирської областей). А саме: бетонне покриття автодороги цього відрізка замінити асфальтним покриттям, що дасть змогу проїзду транспортних засобів під час проведення ремонтних робіт.
— Це рішення не потребує залучення додаткових коштів, а лише зміни технології ремонтних робіт автодороги, — каже депутат Рівненської обласної ради Григорій Мініч. — Сподіваємось, що до нашого прохання дослухаються у Києві. І тоді транспортне сполучення п’яти поліських районів із столицею буде розблоковано.
Рівне.