Масовість та українізація мають стати основними принципами розвитку сучасного спорту в Україні. На цьому наголосив народний депутат, радник Президента, голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час відкриття Міжнародного турніру з бадмінтону серед юніорів «Ukraіne Іnternatіonal» у Дніпропетровську.
За словами М. Томенка, його фонд «Рідна країна» не випадково виступив співорганізатором турніру, оскільки у рамках проекту «Здоровим і спортивним бути модно» вже понад 10 років підтримує різноманітні заходи саме для розвитку фізичної культури та масового спорту.
Водночас депутат зауважив, що останні декілька років основний акцент у частині фінансування як державою, так і бізнесом робився лише на кількох видах спорту, зокрема, на футболі. Гонитва за легіонерами лише в певних видах спорту призвела до зубожіння решти масових і традиційних для України видів.
Нинішня ситуація нарешті спонукала до відмови від гонитви за легіонерами та своєрідної «спортивної українізації» у футболі, баскетболі тощо. «Тому масовість та українізація мають стати основними принципами розвитку сучасного спорту в Україні», — підсумував парламентарій.