Влада регіону має намір здати аеропорт Луганська в концесію під серйозний інвестпроект. З цього приводу тривають переговори з компанією Aіr France. У 2000 році аеропорт передали в обласну комунальну власність, але утримувати його виявилося не під силу. Щорічне виділення більш як в 15 млн. грн. було недостатнім, і аеропорт став збитковим підприємством.
Авіакомпанія «Луганські авіалінії», приватизована в 2005 році, також не розвивається. Сьогодні з Луганського аеропорту відправляється лише один рейс на Київ. Голова ОДА Валерій Голенко побоюється: якщо в місті закриються повітряні ворота, в нього є всі шанси перетворитися на «ведмежий кут», оскільки це найвіддаленіша від столиці область.
Ситуацію можуть виправити серйозні інвестиції, а для цього пропонується віддати аеропорт у концесію. В область уже запросили велику російську авіакомпанію UT Aіr, що готується відкрити в регіоні дочірнє підприємство. Для початку росіяни передали Луганську три літаки, які передбачається пустити на Москву та Київ.
Викопано капсулу з посланням до нащадків
У ході ремонту пам’ятника Олексію Стаханову було виявлено капсулу з посланням до нащадків. Її заклали 25 років тому під час встановлення цього пам’ятника на честь 50-річчя стаханівського руху. Крім звернення, у капсулу були вкладені чотири значки, книга Н. Євдокимова «Стаханівський заспів» і газета «Стаханівське знам’я» від 6 червня 1985 року. Знахідку передало до міського історико-художнього музею, а замість старої капсули замурують нову. Представники молодого покоління стаханівчан разом із Героями Соціалістичної Праці також хочуть звернутися до нащадків.