Ініціативна група зі збереження парку Знесіння у Львові відправила листа до президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням втрутитись у ситуацію щодо наміру побудови у парку готельно-рекреаційного комплексу, висловивши своє занепокоєння цією ситуацією. «Ми відправили листа електронною поштою та рекомендовані листи на дві адреси Платіні у Швейцарії. Прагнемо, щоб були скасовані усі ухвали, що дозволяють забудову в парку, який має потрійний охоронний статус», — розповідає мешканка вулиці Довбуша (яка межує з парком) Ірина Крупа.
Допомоги саме Платіні львів’яни очікують тому, що інцидент із Знесенням — приклад спекуляції на темі Євро-2012, коли ведуть розмови про необхідність побудови в місті нових готельних комплексів, але при цьому нехтують необхідністю збереження рекреаційних зон.
«Ми зібрали загалом понад 400 підписів проти забудови у парку, з приводу якої з нами ніхто не радився», — запевнила депутатів Ірина Крупа під час виступу на сесії міськради, куди їй із величезними труднощами вдалося пробитися. Вона також зауважила, що парк входить до охоронної зони ЮНЕСКО, відтак будь-яке будівництво там може відбуватись виключно за рішенням Кабміну. Такого рішення, стверджує вона, наразі немає. Лише у червні 2010 року виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв ухвалу про затвердження історико-містобудівного обґрунтування, містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на проектування та будівництво ТОВ «АрхіБуд» готельно-рекреаційного комплексу на вулиці 
О. Довбуша, 15 зі знесенням будівельних споруд.
На сесії від імені мешканців Ірина Крупа закликала депутатів дотримуватися законів і попередила, що громада готова до активних дій, якщо влада не буде з нею рахуватися. Євро-2012 — не для того, щоб у Львові знищувати парки, а для того, щоб укріплювати те, що вже є, і створювати нове», — наголосив голова ініціативної групи Остап Стахів.
Під стінами Львівської міської ради мешканці готові розгорнути наметове містечко проти незаконних дій міськради, зокрема, проти будівництва в парку Знесіння — на території державного історико-архітектурного заповідника.