На Прикарпаття мають намір завезти 30 тисяч голів племінної великої рогатої худоби із-за кордону, повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк. Високопродуктивний молодняк приїде піднімати тваринницьку галузь області. Нині тут не набереться й десятка сільгосппідприємств, які б вирощували худобу. Дедалі менше її стає і в господарів.
— Ми повинні дати своїм людям екологічно чистий продукт, а не труїти їх завезеною продукцією, нашпигованою модифікованими продуктами, — пояснює голова ОДА. — До того ж у майбутньому спостерігатиметься дефіцит продуктів харчування, та й ціни на них зростатимуть.
Худобу планують завезти з Канади і Австралії. У цих країнах є породи, які Прикарпаттю якнайкраще підходять. «Вони адаптовані до наших кліматичних умов, а деяким навіть не потрібно на зиму будувати стайні. Можна їх просто цілий рік утримувати на свіжому повітрі», — розповів Вишиванюк, який нещодавно повернувся з Канади. За його словами, закордонні фермери готові виділити Україні кредит під гарантії уряду. Президент України підтримує цю справу. А в області завершують розробку відповідної програми для її реалізації.