Понад сімдесят українських дітей із малозабезпечених родин, діти, чиї батьки перебувають у зоні АТО, а також сироти віком від шести до п’ятнадцяти років з Львівської, Черкаської, Київської, Кіровоградської, Житомирської та Чернігівської областей побували цього літа у Франції. Запрошувальною стороною виступили дві французькі благодійні організації — «Привіт дітям Чорнобиля» та «Асоціація Каталонії діти Чорнобиля».

Уперше в програмі відпочинку й оздоровлення у Франції взяли участь діти з інвалідністю.

Хлопчики та дівчатка мешкали у французьких сім’ях, знайомлячись із місцевими традиціями і культурою. Для них була організована насичена екскурсійна програма — діти відвідали різні визначні пам’ятки, побували на океані, з’їздили до Німеччини, Швейцарії, Іспанії, подивилися Париж, Страсбург, Барселону.

З української сторони поїздку організувала Всеукраїнська благодійна організація «Волонтерське об’єднання «Крила». Істотну підтримку в роботі «Крил» надає народний депутат України Денис Дзензерський. За його особистої участі відбувається реалізація багатьох проектів.

За роки співробітництва з нашими французькими партнерами організація оздоровила майже п’ятсот дітей.

— Це колосальна робота, що передбачає добір родин у Франції, які приймають українських дітей, організацію їх дозвілля, а також повну відповідальність за кожного гостя, — розповіла керівник ВО «Крила» Ярослава Токар. — Діти завжди повертаються щасливі, відпочилі, сповнені позитивних емоцій. Багато хто з них у результаті таких поїздок прогресує в іноземних мовах, суттєво підвищуючи рівень свого розвитку.

— Такі поїздки вчать дітей адаптуватися в новому незнайомому середовищі, розширюють їхній кругозір і викликають інтерес до пізнання всього нового, — вважає депутат. — У нинішній ситуації для дітей дуже важливо зарядитися позитивними емоціями. Особливо це стосується дітей, чиї батьки зараз захищають нашу Батьківщину.

Дніпропетровська область.

Фото надано ВО «Крила».