Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 1-й тур.
9 липня. «Зоря» — «Севастополь». 0:0. 6 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ).
«Арсенал» — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. 1 400 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Бартулович, 25.
«Іллічівець» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 5 500 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Тищенко, 56 — Мгуні, 37.
«Оболонь» — «Динамо». 2:2. 5 100 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Мандзюк, 60, 90+2 — Шевченко, 36, Ярмоленко, 38.
10 липня. «Волинь» — «Ворскла». 0:4. 6 300 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Сачко, 6, 40, Янузі, 31, Єсін, 84.
«Таврія» — «Металіст». 0:1. 5 200 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Гол: Олійник, 19.
«Дніпро» — «Карпати». 1:0. 17 406 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Гол: Чеберячко, 85.
«Шахтар» — «Кривбас». 2:0. 29 918 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Ракицький, 32, Вілліан, 84.
Перший тур подарував чимало цікавого. Головне, що команди діяли безкомпромісно. Не обійшлось і без сенсації: київське «Динамо» втратило очки в матчі з іншою столичною командою, «Оболонь». Динамівці активно почали поєдинок і після першого тайму вели перед 2:0. Однак їхній воротар Денис Бойко необачно вискочив з воріт, не влучив ногою по м’ячу, і «пивовари» скоротили розрив у рахунку. Цей епізод наче зламав щось у відлагодженому механізмі гостей. А в компенсований час їхні оборонці зробили ще один подарунок землякам.
Не дивно, що після зустрічі з «Оболонню» настрій у футболістів «Динамо» був огидний. Опустивши голови, вони уникали навіть поглядом зустрітися з ким-небудь. І лише їхній капітан Андрій Шевченко (гаразд що людина багато років прожила в цивілізованому світі) спілкувався з представниками ЗМІ, серед яких був і кореспондент «Голосу України».
— Важко сказати, що сталося, — поділився капітан. — Безумовно, такий наш старт у сезоні успішним не назвеш. Хоча зустріч ми почали, як-то кажуть, за здравіє, з гарним настроєм, а закінчили самі розумієте з яким. Однак це вже здійснилося. Необхідно детально розібрати епізоди, в яких ми припустилися помилок, й проаналізувати, чому так вийшло.
— Либонь, суперника недооцінили?
— Та ні, про це не може бути й мови. Протягом матчу ми грали нормально. А обидва м’ячі пропустили внаслідок грубих помилок, котрих така команда, як наша, не повинна робити «за визначенням». Причому, другий гол нам забили на останній хвилині. Хоч наш суперник грав майже без моментів, проте йому слід віддати належне. «Оболонь» боролася до кінця, а ми, як уже зазначив, двічі фатально помилилися. Ми забили два м’ячі, вели в рахунку, при цьому спокійно контролювали ситуацію, а в підсумку зіграли 2:2. Таке важко збагнути!
— То що тепер буде з Бойком, котрий так підвів команду?
— Звичайно, ми його підтримаємо. Всі помиляються, і нічого страшного в цьому немає. А в тому, що сталося, винна, як на мене, вся команда...
На знімку: форвард «пивоварів» Олександр Мандзюк (праворуч) добряче попсував настрій динамівцям і їхнім уболівальникам.
Фото Павла КУБАНОВА.
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.