Учора в Тернополі відбулася акція протесту підприємців, у якій також взяли участь представники громадських організацій, профспілок. Вони зібралися під стінами будинку облдержадміністрації та облради, щоб висловити свою незгоду з проектом Податкового кодексу. 
«За всі роки незалежності влада не цікавилася нами, — каже голова первинної профспілкової організації підприємців Тернопільського центрального ринку Наталя Шоломейчук. — Підприємства закривалися, а нас викидали на вулицю. Ми самі створювали робочі місця, годували свої сім’ї, давали роботу найманим працівникам, а тепер влада побачила, що є цілий пласт бізнесу, який можна обкласти непосильними податками й фактично знищити його».
Перший заступник голови облдержадміністрації Василь Коломийчук, котрий вийшов до учасників акції, сказав, що Президент також проти того, щоб приймати Податковий кодекс у нинішньому варіанті. Його будуть доопрацьовувати. Водночас він пообіцяв вивчити проблеми підприємців. Для цього найближчим часом ринки міста відвідає голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. Під лозунгом «Купуй своє» влада має намір наповнювати місцевий бюджет, тому малому бізнесу будуть усіляко сприяти. Водночас є немало питань і до самих підприємців. За словами міського голови Романа Заставного, стихійна торгівля заполонила вулиці Тернополя, найменші спроби влади навести порядок зустрічають шалений спротив, тому до цієї справи залучатимуть громадськість. Підприємці пообіцяли створити свою раду, визначити коло актуальних питань, які входять до компетенції місцевої влади, і спільно вирішувати їх. Щодо проекту Податкового кодексу, то пропозиції представників малого бізнесу передадуть до Києва.
Тернопільська область.
На знімку: під час акції протесту.
Фото автора.