Проте вона не змогла зіпсувати надзвичайної атмосфери українського духу, який панував два дні поспіль на Співочому полі в Києві. Там відбувся сьомий Міжнародний етнічний фестиваль «Країна Мрій». Цьогорічне гасло свята «Країна Мрій — Чиста Країна!» заохочувало до створення національного простору з чистим довкіллям та світлими думками.
Уже традиційно на Алеї Майстрів гості знайомилися з виробами ковалів, гончарів, ткаль та інших творців національної культури. Виступали фольклорні гурти не тільки з України, а й з Литви, Білорусі та Польщі. Молодь у традиційних вишиванках танцювала під ритми таких гуртів, як «Кросна», «Хорея Козацька», «Vydraga» (із Литви), «Михайлове Чудо», а ввечері виступав Олег Скрипка, ініціатор проекту.
На майстер-класах навчали тонкощів друкарської справи, виготовлення паперу та ілюстрованих книжок, палітурення книжок. Для дітей пройшов майстер-клас із виготовлення іграшок. Також на майданчику, присвяченому японській культурі, відбулися майстер-класи з каліграфії, фурошікі — японського стилю упаковки речей. Була проведена демонстрація японських бойових мистецтв.
Фото автора.