Голова Турківської РДА Василь Чернянський закликав обласну владу допомогти в розвитку туризму в районі. За його словами, майже всі бази відпочинку у Турці пустують. Василь Чернянський запропонував залучити туристичні фірми зі Сходу та Півдня України до співпраці з Львівським регіоном. Адже, за його словами, мешканців Львівщини природою рідного краю не здивуєш, а робітники, шахтарі з південних та східних регіонів могли б удало відпочити на Львівщині.
Ще однією проблемою Турківського району, за словами Чернянського, є відсутність ринку збуту великої рогатої худоби. «У нас 30 тисяч голів ВРХ, це найбільше по області. Але немає ні м’ясопереробного цеху, ні заводу, тому потрібно залучати інвестора», — зазначив голова РДА, передає Західна інформаційна корпорація.
Водночас у Старосамбірському районі на Львівщині дещо інші проблеми. Керівник району пояснив, доки не буде доріг на території, не можна говорити про розвиток туризму. Він також закликав обласну владу ініціювати закон про прикордонну торгівлю, завдяки якому можна розвинути регіон.