Почнемо з того, що «Шахтар» і «Баварія» перед поєдинком у Львові перебували у вочевидь нерівних умовах. Для донеччан це був лише перший офіційний матч нинішнього року. Натомість мюнхенці мали достатньо ігрової практики в національному чемпіонаті, зігравши чотири матчі після зимових канікул.

Погодьтеся — то неабияка перевага і ніхто цього, сподіватимемося, не заперечуватиме. Тому честь і хвала нашому чемпіону, котрий гідно провів відповідальну зустріч проти дуже сильного опонента.
Протягом кількох стартових хвилин гостям вдалося взяти в облогу карний майданчик «гірників». Та, на щастя, з тієї хмари не впало жодної краплі. Вистоявши, «Шахтар» поступово вирівняв гру і сам почав вдаватися до активних дій попереду, де на вістрі був швидкий і гострий, постійно націлений на удар Луїс Адріано.
Але заради справедливості варто сказати, що мюнхенці більше володіли м’ячем і моментів створювали більше. Однак, Бог милував, їхні удари рідко влучали у створ воріт Андрія П’ятова. Підопічним Госепа Гвардіоли також бракувало злагодженості в середині поля. І в цілому важко було зрозуміти, яка саме головна ідея гри «Баварії» в цьому поєдинку.
А «Шахтар», треба віддати йому належне, за гарячої підтримки заповнених ущерть трибун, старався, грав самовіддано, гідно і задиркувато. Особливо відзначимо його уважні й дисципліновані дії в обороні. Одне слово, чемпіон України мало в чому поступався авторитетному опоненту. Так було в першому таймі, котрий завершився без забитих м’ячів.
І після перерви мало що змінилося. Не заперечуватимемо, що й везіння нашу команду не забувало. Адже на 65-й хвилині «Баварія» залишилася вдесятьох. За два попередження з поля  було вилучено іспанського легіонера мюнхенців Габі Алонсо. Зрозуміло, що футболістам «Шахтаря» й дихати стало легше. Хоч вони і не скористалися форою, але й супернику розгулятися не дали.
Отже, наш клуб зіграв з перспективним для себе рахунком. Тому 11 березня в Мюнхені під час матчу у відповідь можна спробувати досягти бажаного, скажімо, за рахунок гри на контратаках. Немає сумніву, що «Баварія» одразу побіжить забивати. Отут і можна спробувати застукати її зненацька...
*** 
— Була гарна гра, особливо мені сподобався перший тайм, — сказав представникам ЗМІ Госеп Гвардіола. — Ми створили 3—4 гольових моменти й не дозволили суперникові загрожувати нам біля наших воріт. У другому матчі ми будемо фаворитами.
— Ви казали, що небезпечно недооцінювати суперника. Чим вас здивував «Шахтар»?
— Нашим завданням на гру було контролювати контратаки Кости, Тейшейри й Адріано. Нам це сьогодні вдалося. Водночас у Мюллера й Роббена були свої моменти. «Шахтар» зіграв саме так, як я очікував.
— Який «Шахтар» сильніший: у часи, коли ви тренували «Барселону», чи нинішній?
— Між тією командою і цією не така вже й велика різниця. Тоді за донецьку команду грали Брандао, Фернандіньо, Жадсон і Чигринский, тепер у неї інші лідери. Я добре знаю, які талановиті гравці «Шахтаря». Головне — проаналізувати матч у Львові й якісно підготуватися до зустрічі в Мюнхені.
*** 
— У нас вечір приємніший, ніж у колеги Гвардіоли, — сказав після матчу Мірча Луческу. — Я задоволений грою і тим, що всі навколо задоволені. Зважаючи на те, що ми не грали два місяці, нашим першочерговим завданням було залишити хороше враження і зберегти шанси на другий матч. І ми це зробили.
Грали проти організованої, хорошої команди, котра діяла з ентузіазмом після перемоги 8:0 над «Гамбургом». Це змушувало нас уважно діяти в обороні й менше часу приділяти атаці. Та коли ми бігали в напад, наші суперники порушували правила. Це призводило до жовтих карточок, до вилучення. Шкодую, що після того, як опинились у більшості, не застосували свою гру.
— Ви мали 25-хвилинну чисельну перевагу. Природно, вболівальники чекали гостроти, але так і не дочекалися. Чому, адже шанси були?
— Кількох помилок припустився Ракицький, суперник не здавався і ми мусили думати про безпеку. Це, звичайно, проблеми, які маємо проаналізувати і зробити висновки. Ми ще не можемо протягом 90 хвилин діяти так, як хочемо, проти такого потужного суперника...
Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).