Найсильніші за останні 13 років дощі завдали катастрофічної шкоди сільському господарству автономії. Матеріальні втрати через загибель посівів ячменю та пшениці на 20 тисячах гектарів полів, за попередніми оцінками, становлять близько 40 мільйонів гривень. За словами міністра аграрної політики Криму Анатолія Корнейчука, зливи й град у північних і центральних районах автономії знищили майже чверть урожаю ячменю, що очікувався, й знизили якість пшениці. Анатолій Корнейчук розповів, що аграрії, котрі встигли зібрати ячмінь до дощів, одержали якісне зерно, що піде на насіння.
За даними міністра, у державному бюджеті на 2010 рік не передбачено асигнування на компенсацію втрат сільгосппідприємств від стихійних лих. Тому потерпілі можуть розраховувати тільки на «пільги при розподілі державних дотацій з врахуванням форс-мажорних обставин». Анатолій Корнейчук запевнив, що збирання ранніх колоскових культур, перерване в період дощів і відновлене після встановлення ясної погоди, буде завершене протягом 25 днів.
На сьогодні, за даними міністерства аграрної політики Криму, у регіоні зібрали 208,6 тисячі гектарів, що становить 32% від загальної посівної площі ранніх колоскових культур.