Через випадки необґрунтованого підвищення цін на соціальні сорти хліба Львівська ОДА та суб’єкти господарювання — виробники борошна, хліба та суб’єкти мережевої роздрібної торгівлі — підписали Меморандум про співробітництво. Виробники зобов’язалися зафіксувати гуртово-відпускні ціни на борошно і соціально-значимі сорти хліба на рівні цін, діючих на 30 травня 2010 року. Зі свого боку, суб’єкти мереженої роздрібної торгівлі встановлюватимуть торговельні надбавки на зазначені продукти на рівні не більше 15 відсотків від гуртових.
Львівська ОДА, натомість, взяла на себе зобов’язання залучати підприємців до підготовки нормативно-правових документів щодо регулювання ринків продовольства та торгівельних відносин шляхом проведення нарад, консультацій, «круглих столов». Також влада пообіцяла створити рівні умови доступу виробників до державної фінансової підтримки, яка надається через механізм здешевлення кредитів. Заступник голови Львівської ОДА Геннадій Дмитренко повідомив: оскільки відшкодування відсоткової ставки за кредитами аграріям з державного бюджету цього року заплановане, відповідні списки уже скеровані до Києва.
Окрім того, підприємці актуалізували перед владою питання щодо реалізації запасів зерна з Агрофонду на Львівщині. Уже підписано наказ про реалізацію близько 15 тисяч тонн запасів такого зерна.