Народний депутат від фракції Радикальної партії Олега Ляшка, екс-комбат батальйону «Айдар» Сергій Мельничук написав заяву про повернення на фронт, але залишиться працювати у Верховній Раді. Про це він заявив під час брифінгу.
«27 січня я написав рапорт на міністра оборони про повернення на фронт. Зокрема, було вказано, що у зв’язку з тяжким становищем у зоні АТО прошу повернути мене на раніше займану посаду, відкомандирувати назад у батальйон «Айдар» для виконання обов’язків з подальшим складанням депутатських повноважень», — розповів парламентарій.
Сергій Мельничук також повідомив: «Міністр внутрішніх справ заявив мені, що всі мої телефонні перемовини записуються і він готує в прокуратуру подання про арешт». Тому, за словами народного депутата, після розмови з побратимами було прийнято рішення працювати на два фронти. «Це не значить, що я не приїду в батальйон. Я найближчим часом туди повернуся. А комбатом буде майданівець, виходець із нашого батальйону, а не ставленик інших структур», — зазначив народний обранець.
Крім того, парламентарій подасть законопроект, який дасть змогу командирам батальйонів поєднувати посади народного депутата і військовослужбовця.