Цього року ГУ освіти і науки Полтавської ОДА та обласний центр зайнятості підписали угоду про співпрацю щодо працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів. Вона передбачає моніторинг працевлаштування та закріплення на першому робочому місці випускників ПТНЗ, а також допомогу в працевлаштуванні тим, хто цього потребує.
Нині стіни ПТНЗ залишили 6650 юнаків і дівчат, з яких майже 4780 оcіб працевлаштовано (це 72 відсотки від загальної кількості). Ще понад 1,3 тисячі чоловік мріють стати студентами вищих навчальних закладів. За словами начальника Головного управління освіти й науки ОДА Володимира Мірошниченка, визначена й доля випускників, які є сиротами та інвалідами, — усі вони будуть працевлаштовані або ж продовжать навчання.
— Питання працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів — надзвичайно актуальне, адже воно нерозривно пов’язане з моральністю молодих людей, зі зменшенням кількості скоєних ними правопорушень, відповідальним ставленням до життя, — зазначає заступник голови ОДА Олександр Коваль. — Упродовж останніх років в області склалася певна практика з працевлаштування випускників ПТНЗ, але вона потребує поліпшення.
Полтава.