Футбольна команда «Прикарпаття» — на межі вильоту з першої ліги. Ситуація з нею настільки критична, що це питання спеціально розглядалося на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації. За словами заступника голови ОДА Романа Іваницького, борги з виплати заробітної плати тренарам і гравцям сягнули 2 мільйонів грнивень. Кошторис витрат команди на рік становить 10 мільйонів гривень, а даних по доходах немає.
Щоб урятувати «Прикарпаття», голова ОДА Михайло Вишиванюк запропонував створити відкрите акціонерне товариство, а начальника ДПА в області Віктора Рахміля ввести до наглядової ради. Віктор Рахміль має підготувати список потенційних кандидатів-бізнесменів на спонсорування клубу, з якими голова збирається зустрітися для «вирішення питання по суті». За словами Михайла Вишиванюка, акціонери визначать свою пайову участь, оберуть президента клубу та подумають над назвою команди — «можливо, підуть назустріч багатьом уболівальникам і повернуть стару назву «Спартак». Наразі «Прикарпаття» через відсутність тренувальної бази, транспорту та недостатній бюджет досі не розпочало пїдготовку до нового сезону.
На колегії йшлося також про інші проблеми, які гальмують розвиток спорту в області. Як зазначив начальник управління спорту ОДА Роман Вірастюк, більшість із них спричинені недостатнім рівнем матеріально-технічної бази та слабким кадровим забезпеченням, зокрема лише 30 відсотків учителів фізичного виховання і тренерів мають фахову освіту. Понад 20 років триває реконструкція центрального стадіону «Рух» в Івано-Франківську. Надвірнянський районний бюджет припинив фінансування фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що призвело до призупинення його діяльності. Протягом багатьох років не експлуатується відкритий плавальний басейн у Косові. Проблемою є функціонування Калуської спортивної споруди зі штучним льодом, яка використовується без належного введення в експлуатацію. Стихія 2008 року цілковито зруйнувала 50-метровий трамплін у Надвірній. За словами Романа Вірастюка, проектами забудови житлових масивів не передбачається облаштування спортивних та дитячих майданчиків. Більше того, подекуди для будівництва використовують земельні ділянки існуючих спортмайданчиків.