Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер зустрівся з міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Александром Стуббом.
На початку зустрічі В. Литвин зазначив, що двосторонні відносини «розвиваються в дусі довіри і партнерства». За його словами, є всі підстави для переведення україно-фінлянд-ських взаємин, зокрема їх парламентської складової, на якісно новий рівень. «Переконаний, що ваш візит сприятиме цьому», — сказав керівник парламенту.
В. Литвин наголосив, що сьогодні Україні, з огляду на «рішучий намір реформувати всі сфери нашого життя», як ніколи потрібно вести активний зовнішньополітичний діалог. При цьому, підкреслив він, вкрай важливо зберегти надбання у сфері демократії і свободи слова, влада повинна діяти «чітко, послідовно, а головне — відкрито».
Сторони також приділили значну увагу питанню євроінтеграції України.
Голова Верховної Ради України висловив переконання, що позиція Фінляндії щодо місця України в Європі «відповідає нашим настроям і устремлінням».
У свою чергу, міністр закордонних справ заявив, що Фінляндія «належить до того табору країн ЄС, які називають себе друзями України», і повністю підтримує її кроки на шляху до євроінтеграції, зокрема щодо підписання угод про асоціацію та вільну торгівлю і запровадження безвізового режиму з країнами—членами Євросоюзу.
«Фінляндія вважає, що місце України — в Європі як з економічної, так і зі стратегічної точки зору, — зазначив А. Стубб. — Сподіваємося, що Україна й надалі йтиме шляхом євроінтеграції, і одного дня ми всі побачимо Україну членом Євросоюзу».
Прес-служба  Верховної Ради України. 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.