Комітет Верховної Ради з питань науки та освіти прийняв рішення про схвалення в цілому рекомендацій парламентських слухань про стратегію інноваційного розвитку нашої країни на найближчі десять років в умовах глобалізаційних викликів. Засідання вів заступник голови комітету Максим Луцький, оскільки голова комітету Володимир Полохало перебуває на лікарняному. Також народні депутати постановили взяти за основу проекти змін до закону про державний бюджет на поточний рік, які підвищують рівень першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки. Підтримали присутні на засіданні парламентарії й зміни до чинного законодавства, які посилюють охорону прав на винаходи і корисні моделі. Члени комітету підтримали три поправки, які надійшли від Президента до проекту змін у законі про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки. Вони погодилися, що зауваження глави держави знімають певні неузгодженості з законом про державну таємницю і скасовують позиції, які передбачають втручання у діяльність Кабінету Міністрів. Натомість парламентарії рекомендують відхилити проект закону про заборону використання в Україні генетично-модифікованих організмів та про проголошення нашої території вільною від ГМО.
Члени комітету розглянули питання про затвердження кандидатур на здобуття щорічної премії Верховної Ради педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Найкращих педагогів визначили в кожній області нашої країни, а Київ і Крим дали по дві кандидатури. Хоча у парламентаріїв виникло зауваження до вчителя, якого пропонують нагородити від Івано-Франківщини, перелік, до якого входить три десятки освітян, вирішено все ж затвердити, щоб розглянути це питання у сесійній залі та до початку нового навчального року нагородити найкращих. До речі, цьогоріч уперше до нагороди додаватимуть іменні дипломи та медалі. Їх проекти уже розробили і на вчорашньому засіданні представили учасникам.
Народні обранці під час засідання також затвердили звіт про роботу комітету за період шостої сесії шостого скликання. У ньому йдеться про те, що основна діяльність комітету зосереджувалася на підвищенні якості освіти, розвитку науки, покращенні умов праці педагогічних кадрів, адаптації вітчизняного законодавства в галузі освіти і науки до міжнародних норм і стандартів. Парламентарії окреслили коло завдань на наступну сесію.