В Осло триває робота Постійної делегації Верховної Ради на річній сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Її голова, очільник Комітету в закордонних справах Олег Білорус, виступаючи на сесії постійного комітету ПА ОБСЄ, підкреслив необхідність об’єднання зусиль у пошуку ефективних заходів подолання негативних наслідків глобальної економічної кризи. Відзначаючи «специфічний, нециклічний характер першої світової кризи глобалізму, кризи надспоживання», він закликав парламенти та уряди країн-членів ОБСЄ до розробки міжнародних інтегрованих посткризових і антикризових стратегій.
О. Білорус зазначив, що безпека подальшого глобального розвитку в XXІ ст. визначатиметься перебудовую світової економіки, відмовою від політики і практики надспоживання природних, фінансових, енергетичних і економічних ресурсів з боку країн провідних глобальних гравців.
Делегати сесії продовжили роботу в комітетах.
Член української парламентської делегації Сергій Шевчук виступив основним доповідачем на засіданні ІІ Спільного комітету з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища. Головна тема доповіді — «Верховенство права: боротьба з транснаціональною злочинністю та корупцією». С. Шевчук поінформував делегатів про основні пункти своєї доповіді та презентував проект відповідної резолюції. Доповідач, зокрема, наголосив на необхідності об’єднання зусиль країн-членів 
ОБСЄ у боротьбі з міжнародною злочинністю та корупцією, які не мають географічних кордонів. «Явище корупції вже давно вийшло за національні межі і потребує активної взаємодії країн з метою його подолання», — підкреслив він. 
С. Шевчук акцентував увагу на прикладах можливих зловживань у структурах Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань державних закупівель медикаментів, які завдали мільярдних збитків.
Під час обговорення проекту резолюції делегати запропонували низку поправок до неї, покликаних підсилити деякі пункти заключного документа. Загалом члени ІІ Комітету та його голова Р. Блюм високо оцінили роботу С. Шевчука з підготовки доповіді та проекту резолюції, яку, за результатами обговорення, схвалено 
одноголосно.
Згідно з програмою сесії, учора три основні комітети продовжили свою роботу.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.