Уже втретє Спілка театральних діячів України за підтримки Мінкультури провела Всеукраїнський конкурс читців імені Івана Франка. Мета — популяризація творчості Каменяра, заохочення акторів, студентів мистецьких вузів до сценічної інтерпретації його літературної спадщини.
До Києва з’їхалися конкурсанти з різних областей. Хоча вік учасників необмежений, переважно це були студенти, що надало конкурсові дружнього характеру. Однак боротися було за що, адже на переможців чекали не тільки кубки та сувеніри, а й грошові премії (завдяки генеральному партнеру конкурсу ЗАТ Джей Ті Інтернешнл Україна).
Дійство відбувалося на камерній сцені столичного Будинку актора. Програми та репертуар виконавців були такі різні, що журі призначило додаткові спецнагороди за яскраву індивідуальність та за високу виконавську майстерність.
Назвемо деякі імена. Ярослав Чаус, студент 4 В курсу акторського факультету київського Театрального університету. Він вразив пролетарським шармом (композиція «І аж до гробу додержу свій прапор ціло» — ІІІ нагорода). Ігор Ключник, актор Харківського театру «Постскриптум», який підготував композицію з творів Річарда Баха та Івана Франка «Мойсей», у дуеті з неперевершеним супроводом на фортепіано — Юхимом Чупахіним — ІІ нагорода. Олександр Ломко, актор театральної студії при Макіївському ТЮГу (композиція з казок «Ріпка» та «Вовк — війтом», зворушливе ретро — І нагорода). Іван Залуський, студент 4 В курсу акторського факультету столичного Театрального університету (серйозна та глибока композиція віршів Франка — гран-прі).
Яскравим був і концерт-закриття конкурсу за участі лауреатів, членів журі та майстрів мистецтв. І хоча фінансове забезпечення конкурсу здійснювалося, крім вищезгаданого партнера, за рахунок залучення позабюджетних надходжень, а саме за кошти товариства «Просвіта», компанії «Кока-Кола» та благодійного фонду «Табея», це не знецінювало ентузіазму організаторів та учасників конкурсу, їхнього взаєморозуміння та взаємодопомоги.