Відпрацювання готелів, нічних клубів і саун під час операції запорізького управління МВС із боротьби з торгівлею людей дало підстави порушити 29 кримінальних справ і вилучити «полунички» на 52 тисячі гривень. Операція — це не лише несподівані візити протягом тижня до перелічених вище закладів, а й вивчення системи оголошень в Інтернеті та друкованих ЗМІ. В останньому випадку міліціонерів зацікавили пропозиції дуже високооплачуваної роботи молодим жінкам.
Варто додати, що сутенерство зафіксовано лише в шести випадках, за якими порушені кримінальні справи, усе інше — виготовлення і збут продукції порнографічного характеру. Щодо повій — то їх затримання відбулося на традиційних місцях дислокації «жриць кохання» — на кільцевих дорогах та центральних вулицях Запоріжжя.
«Баракуда» врятувала 12-річну дівчинку
На Федотовій косі у Кирилівці Якимівського району Запорізької області дівчинка на надувному матраці опинилася майже за кілометр від берега. Вона втомилася самостійно боротися з хвилями, а матрац все далі й далі відносило від берега. На щастя, відпочивальники вчасно помітили її сигнали з проханнями про допомогу, і бійці місцевого рятувального загону «Баракуда» швидко дісталися до місця морської пригоди, а згодом і доправили «подорожувальницю» на берег.
Охоронцю, що спав під вагоном, відрізало руку
Трагедія сталася на станції «Запоріжжя-Ліве». 25-річний охоронець не знайшов іншого місця для відпочинку, як під вагоном поїзда. Коли той рушив — рука молодого чоловіка опинилася під колесом. У тяжкому стані постраждалого доставили у міську лікарню швидкої допомоги, а причетні до справи посадовці дають пояснення правоохоронцям.