Столична прокуратура вимагає заборонити торгівлю в потягах продуктами харчування, що швидко псуються. Про це повідомила прес-секретар прокурора Києва Мирослава Мушка.
Київською транспортною прокуратурою спільно з Головним управлінням захисту прав споживачів у Києві та Київською лінійною СЕС на Південно-Західній залізниці було проведено перевірку дотримання умов зберігання продуктів харчування у пасажирських вагонах. Інспектували дільницю станції «Київ-Пасажирський».
Під час перевірки з’ясувалося, що провідники вагонів мають план із реалізації продуктів харчування. Тим часом шоколад, печиво, вафлі, чіпси, пиво, шоколадні батончики, карамель та інші товари вони продають з порушенням температурного режиму, тобто без використання холодильного обладнання.
За результатами перевірки прокуратурою винесено протести з вимогою заборонити торгівлю в потягах продукцією, що швидко псується, без використання холодильників та скасувати плани з продажу харчів для начальників потягів і провідників пасажирських вагонів, повідомляє УНІАН.