Завтра народні депутати можуть розглянути законопроект про внесення змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо участі іноземних осіб у телерадіоорганізаціях. Про це під час брифінгу заявили народні депутати від фракції «Народний фронт».
За словами Сергія Висоцького, на прохання коаліції до проекту буде внесено технічні правки. Цей документ, підкреслив народний обранець, забороняє громадянам з інших країн бути власниками або співвласниками українських телерадіокомпаній.
У свою чергу Андрій Левус зазначив, що ухвалення такого документа — це реальні санкції проти Росії. «Ми вважаємо аморальною присутність російського бізнесу в нашій економіці, зокрема в медіа, під час війни на Донбасі. Нас дивує позиція деяких колег по коаліції, які розпочали ігри навколо цього законопроекту», — сказав він.
За його словами, низка каналів, близьких до російських олігархів, розпочали цькування авторів проекту. Зокрема, звинувачують їх у цензурі. Хоча в документі не згадано про жоден телеканал і натяку на боротьбу зі свободою слова немає.