У Кам’янці-Подільському обговорюють можливість запровадження комендантської години для неповнолітніх. Поки що тривають дискусії, «круглі столи». А в кінці липня на черговій сесії міськради це питання винесуть на розгляд депутатського корпусу. Головна пропозиція — обмежити перебування в закладах дозвілля та на вулицях міста після 22-ї години дітей віком до 14 років без супроводу батьків. Старші можуть погуляти до 23-ї години. Якщо ж підлітки порушуватимуть цей «режим», до адміністративної відповідальності притягуватимуть батьків.
А тим часом, у деяких містах рішення місцевої влади про запровадження комендантської години відмінені судом...
Річка забруднена,але люди цього не відчують
У десять разів збільшили кількість реагентів на станції водоочищення Дністерського водоводу, з якого питну воду постачають до Кам’янця-Подільського. Причиною стало забруднення річки Дністер та її притоків під час останніх злив. Але водопостачальники запевняють, що до міських споживачів подається вода, що відповідає держстандарту, тому населенню немає чого хвилюватись. Щоправда, очищення коштує підприємству значно дорожче, ніж зазвичай.
Усі на боротьбу з бур’янами!
Міська влада Кам’янця-Подільського оголосила війну бур’янам. Тепер не тільки комунальники боротимуться з ними, а й усі власники земельних ділянок. Якщо ж господарі дикорослих зелених заростей не бажатимуть скосити хащі на своїй території, їм доведеться розплачуватися чималими штрафами. Цьогоріч їх суттєво підвищено. Так, для громадян фінансове покарання за любов до кропиви та лопухів може вилитися в суму від 340 до 1360 гривень, а для юридичних осіб — від 850 до 1700 гривень.
Майже 70 відсотків працює в тіні
Хмельницька обласна державна адміністрація серйозно стурбована тіньовою економікою Кам’янця-Подільського та однойменного району. Заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот на виїзній нараді озвучив тривожні факти: на 66 підприємствах міста офіційно виплачують меншу за мінімальну зарплату, а в районі люди працюють за геть нікчемну платню — 108 гривень на місяць. Тож саме в цьому регіоні найнижча середня зарплата в області, не надходять до бюджету і належні відрахування. Влада вимагає від контролюючих органів вжити невідкладних заходів до тіньовиків, які становлять майже 70 відсотків від кількості всіх підприємців Кам’янеччини.