Луганські правоохоронці виявили й ліквідували підпільний цех з виготовлення сигарет, які великими партіями поставлялися не тільки в Західну Україну, а й у Європу.
На Луганщині немає підприємств, що спеціалізуються на виробництві тютюнових виробів, і немає господарств, які вирощують тютюн. Проте cтало відомо, що саме з Луганської області здійснюються великі поставки сигарет під брендом відомої міжнародної фірми. Причому, судячи з фірмових пачок і картонних ящиків, десь у регіоні здійснювалося не кустарне, а досить потужне технологічне виробництво. Щоб вийти на підпільний цех, співробітники УБОЗ спочатку виявили перевалочну базу зловмисників і провели обшук. «Улов» був солідний: вилучено 15 тонн тютюнової сировини й 180 ящиків готової продукції.
Як з’ясувалося, виробництво організував 47-літній мешканець міста Ровеньки. Його легально зареєстрована фірма спеціалізувалася на виготовленні металопластикових вікон і дверей. Однак в орендованому приміщенні він займався нелегальним бізнесом. Для цього закупив дороге англійське обладнання, що повністю включало технологічну лінію з виробництва сигарет. Набрав людей, за якими закріпив певні обов’язки, пов’язані з постачанням сировини, виготовленням готової продукції, її подальшим транспортуванням і реалізацією. Безпосередньо на обслуговування виробничої лінії було задіяно чотири працівники. Причому, якщо стороння людина заходила в офіс, то бачила  лише адміністративні кабінети й цех з виготовлення вікон і дверей. У легальному цеху насправді здійснювалося виконання замовлень з виготовлення пластикових виробів. Як виявилося, вхід у підпільний цех був у шафі для одягу. Ще один секретний коридор вів із цеху за межі території фірми. Саме ним і скористалися працівники підпільного цеху, щоб зникнути від міліції. Однак бійці спецпідрозділу «Сокіл» затримали втікачів.
Підпільне виробництво функціонувало протягом останніх п’яти місяців. Зі Старобільської перевалочної бази готова продукція перевозилася у Західну Україну, а потім, як припускають оперативники, направлялася для реалізації в Європу.