Футбол. Головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске напередодні півфінального матчу чемпіонату світу проти німців (відбудеться сьогодні в Дурбані) заявив, що майбутній суперник його команди серйозно оновився за останні роки.
— Не думаю, що в даному випадку можна говорити про реванш, — сказав тренер іспанців. — Просто зустрінуться дві великі команди, кожна з яких прагнутиме пройти до фіналу. Збірна Німеччини сильно оновилася після чемпіонату Європи і є серйозною силою. Не вважаю, що зараз варто говорити про те, як зупинити німців. Нам більше потрібно думати про свою команду. Якщо нам вдасться зіграти в наш футбол, то усе повинно вийти.
Воротар іспанської збірної і мадридського «Реала» Ікер Касільяс відзначив, що перемога над німцями у фіналі Євро два роки тому залишилася в минулому. Тепер на його команду чекає найважливіший матч останнім часом. «Уболівальники вже не кажуть, як добре ми виступили на Євро-2008. Усі вимагають перемоги на чемпіонаті світу. Люди бажають золотого Кубку Світу. Ми знаємо, що матч із Німеччиною — найважливіший для нас у сучасній історії. Навіть важливіший за фінал чемпіонату Європи-2008. Ми приїхали до ПАР не для того, щоб фінішувати четвертими. А Євро вже в минулому».
На тлі підготовки до поєдинку з німцями і хвилювань досить приємно для вболівальників команди з Піренеїв звучить ця інформація. Гравці збірної Іспанії Сеск Фабрегас і Карлес Пуйоль відновилися від ушкоджень і зможуть взяти участь у сьогоднішному півфінальному матчі.
Нагадаємо, що Пуйоль зазнав сильного удару в обличчя м’ячем і змушений був залишити поле на 84-й хвилині матчу з Парагваєм, а Фабрегас пошкодив плече, невдало приземлившись, коли його в боротьбі за м’яч збив парагвайський голкіпер. Лікар збірної Іспанії Луіс Оскар Селада підтвердив можливість взяти участь в матчі проти Німеччини згаданих футболістів.
Хто найдисциплінованіший?
До речі, Іспанія очолює рейтинг Фер-плей на чемпіонаті світу у ПАР. ФІФА склала спеціальні критерії, за якими відслідковується, як поводяться гравці збірних на полі та за його межами. Відповідно до цього рейтингу, чемпіони Європи — найдисциплінованіша команда на турнірі.
Другою йде Корея, третою — Аргентина. Підопічні Вісенте дель Боске не заробили жодного попередження у матчах групової стадії. У поєдинках 1/8 і 1/4 фіналу іспанці одержали три жовті картки. Уругвай, котрий потрапив до півфіналу багато в чому завдяки грі рукою Луїса Суареса на лінії воріт у чвертьфіналі з Ганою, перебуває на одинадцятому рядку. Остання з 16 команд, які пробилися до плей-оф, — Мексика.
Народна любов і медалі від президента
Президент Парагваю Фернандо Луго нагородив футболістів збірної країни за успішний виступ на чемпіонаті світу в ПАР, де команда дійшла до 1/4 фіналу. Він вручив футболістам медалі, на зворотному боці яких викарбувано «Від парагвайського народу своїм спортсменам за їх виступ на ЧС-2010». Футболістів на батьківщині радісно зустрічали тисячі вболівальників.
На знімках: Вісенте дель Боске з м’ячем на «ти»; і в збірній Німеччини є свої мачо, зокрема півоборонець «Штутгарта» 23-річний Самі Хедіра.
Фото з сайту Sports.yahoo.com.