Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що нині в дискусії про виділення кредиту МВФ, окрім традиційної проблеми — ціни цього кредиту, а точніше — умов, на яких він виділяється, додається ще одна, не менш значима: чи піде цей кредит на проведення реформ в економіці (в сфері енергетики, житлово-комунального та сільського господарства, охорони здоров’я тощо), чи його повернуть як борг «Росукренерго» на виконання рішення Стокгольмського суду.
Опозиція не проти виділення кредиту МВФ, зазначив М. Томенко, але проти того, щоб дані кошти, замість того щоб піти на підтримку власної економіки, пішли на підтримку власників «Росукренерго».
Заступник Голови Верховної Ради також заявив, що відповідальність за розробку та ухвалення «поліцейського» проекту Податкового кодексу несуть не окремі особистості, а весь уряд на чолі з Миколою Азаровим.
За словами М. Томенка, зараз відбувається цікава дискусія навколо ухвалення цього документа. Він нагадав, що на засіданні Кабінету Міністрів проект Податкового кодексу одноголосно схвалений та направлений до Верховної Ради. «У Верховній Раді так само з великим натхненням фракції Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина спільно з новими коаліціянтами голосували за його ухвалення», — додав він. М. Томенко наголосив, що лише після того, як опозиція та експерти виступили з системною критикою і вказали на кричущі антиконституційні та антидемократичні норми цього документа, у владі «почався пошук «крайнього». Він нагадав, що спочатку адміністрація Президента зробила заяву про те, що не погоджується з проектом кодексу, пізніше Партія регіонів заявила, що «не розуміє цього кодексу», хоча й голосувала за нього. Водночас, на думку парламентарія, за історією з основним податковим документом стоїть весь уряд на чолі з Прем’єр-міністром та коаліцією.
Секретаріат заступника Голови Верховної Ради.