Ранкове засідання 6 липня
Після бурхливої дискусії парламент у цілому ухвалив законопроект про внесення змін до законодавчих актів України з питань загальної середньої та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу), який передбачає скасування 12-річки у школі, введення 11-річки, та обов’язкову дошкільну освіту з 5-річного віку. «За» проголосували 248 народних депутатів. Як бачимо, думки в сесійній залі фактично розділилися навпіл — депутати вбачали плюси і мінуси як у запропонованій системі освіти, так і у тій, яка існує нині.
Також народні обранці ухвалили низку рішень у сфері національної безпеки та оборони, зокрема, схвалили заяву Верховної Ради про надання Україні реальних гарантій безпеки. У ній Кабміну доручено забезпечити підготовку міжнародно-правового документа, спрямованого на розвиток положень Будапештського меморандуму і створення реальних міжнародно-правових гарантій національної безпеки без’ядерної України, здійснити необхідні кроки і процедурні формальності щодо його розгляду і підписання провідними ядерними державами світу — Російською Федерацією, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Сполученими Штатами Америки, Китайською Народною Республікою та Французькою Республікою.
Депутати визнали такою, що втратила чинність, постанову Верховної Ради «Про присвоєння найменування «Україна» ракетному крейсеру» від 17 грудня 1993 року. Оскільки держава вже не передбачає добудову ракетного крейсера для ВМС України, то пропонувалося визнати недоцільним, щоб крейсер носив назву «Україна». Як зазначали депутати, негоже продавати крейсер під назвою «Україна», бо це матиме вигляд надто символічний. Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко назвав це рішення «психологічно непростим». Проте, за його словами, від самого початку було зрозуміло, що крейсер не буде у складі українських ВМС. Парламентарій зазначив, що за цей час на утримання було «витрачено понад 100 мільйонів гривень». Парламент вніс зміни до Закону «Про державну таємницю» та схвалив Закон «Про внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
За основу прийнято проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення порядку видачі документів дозвільного характеру, про внесення змін до Закону «Про акціонерні товариства» (щодо вдосконалення механізму діяльності акціонерних товариств). У цілому ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законів України», яким з метою запобігання відчуження цілісних майнових комплексів об’єктів, включених до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, заборонено передавати їх в оренду, а також здійснювати реорганізацію та ліквідацію цих підприємств до виключення їх із зазначеного переліку. Також схвалено в цілому закони «Про внесення змін до статті 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі експлуатаційних дозволів». Парламент ратифікував низку міжнародних угод та конвенцій.
На початку пленарного засідання депутати привітали з днем народженням Івана Мирного.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.