Футбол. Матч за Суперкубок України. 4 липня.
«Шахтар» (Донецьк) — «Таврія» (Сімферополь). 7:1. Голи: Гладкий, 2, 51, Фещук, 32, Жадсон, 35, Вілліан, 67, Адріано, 78, 85, Рац, 90.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Чижов, Ракицький, Рац, Гюбшман (Степаненко, 58), Фернандіньо, Жадсон (Тейшера, 69), Вілліан, Коста, Гладкий (Адріано, 70). Тренер — Мірча Луческу.
«Таврія»: Старцев, Кашевський, Корнєв, Ковпак (Ідахор, 61), Монахов, Галюза (Матяж, 46), Любенович, Голайдо, Фещук (Гігіадзе, 72), Гуменюк, Курилов. Тренер — Сергій Пучков.
Рефері — Андрій Шандор (Львів); асистенти — Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олег Плужник (Харків).
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 10 000 глядачів. 25 градусів.
Тренер «Шахтаря» Мірча Луческу не почав виділяти когось одного найкращого футболиста цієї зустрічі. Кращою він назвав усю свою команду. І це абсолютно справедлива оцінка.
Перед матчем багато говорилося про проблеми з обороною у «Таврії». Сергієві Пучкову, як тому вбогому на свитку, по нитці доводилося збирати гравців, що хоч якось скомплектувати цю лінію. А швидкий гол у ворота кримчан підтвердив оті побоювання.
Щоправда, добившись успіху в дебюті, донеччани трохи запіжонили. «Таврія» відповіла на це красивою результативною контратакою. Здавалося, інтрига не померла. Але потуга «Шахтаря» нині така, що він за будь яких обставин здатний переключитися на більші швидкості і забити скільки потрібно. Тому рівновага тривала не довго. І почалося елементарне побиття однієї команди іншою.
Либонь, мало хто сумнівався, що переможе «Шахтар», котрий сьогодні об’єктивно сильніший за «Таврію». Але була надія, що сімферопольці гратимуть не шкодуючи себе, протиставивши грізному суперникові бійцівські якості, згуртованість, кмітливість, раціональність. Але цього ми, на жаль, не побачили. «Таврія» так і не знайшла аргументів, щоб хоч гідно поступатися потужному супернику.
Але все це проблеми «Таврії» і її керівництва. Натомість «Шахтареві», котрий втретє переконливо і заслужено заволодів Суперкубком, можна лише говорити компліменти. Він повівся професіонально, спортивно і не піддався жодним емоціям.