Важливе питання побудови сміттєпереробного заводу в Кам’янці-Подільському знову зависло через категоричну незгоду громадян Панівецької сільради погодити виділення ділянки під цей об’єкт.
Попередньо обрана проектувальниками територія підпорядкована саме цій сільраді. За словами міського голови Анатолія Нестерука, який побував на сході панівчан, селян «накрутили». Хоча відстань від об’єкта до сіл цієї сільради становить від двох до чотирьох кілометрів і значно перевищує передбачену санітарними нормами, люди побоюються, що «сміттєзвалище» задушить смородом».
Відтак, 120 гектарів мертвої землі відстійників колишнього цукрозаводу, які не можна використовувати ні для будівництва житла, ні для сільськогосподарських цілей, і далі заростатимуть бур’янами. Учасники сходу села відхилили всі пропозиції міськради щодо спільних соціальних проектів, надання робочих місць на новому заводі, шефської допомоги в будівництві дороги, ремонту клубу тощо. «Ми не будемо більше домовлятися з сільрадами, — заявив Анатолій Нестерук. — Ділянку знайдемо на околиці міста».