Тимчасово відсторонено від виконання обов’язків начальника Головного управління земельних ресурсів в Івано-Франківській області Юрія Добровольського. Як повідомив на прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, він отримав більш як 100 скарг на роботу цього управління. Чимало нарікань отримав і Держкомзем України. Тож на час перевірки голова Держкомзему тимчасово відсторонив від виконання обов’язків пана Добровольського й особисто привіз із Черкас до Івано-Франківська виконуючого обов’язки начальника облуправління.
«Якщо скарги безпідставні, — запевнив голова, — то Добровольський повернеться і працюватиме». Він наголосив, що подібні перевірки будуть здійснюватися і в інших структурах.
Убив вітчима сапою
Трагедія сталася у селі Рахиня Долинського району. Як повідомили в ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області, 37-річний чоловік віддавна мав неприязні стосунки з вітчимом. Не порозумілися вони й цього разу. Сварка зав’язалася, як це буває, з нічого. Спочатку розлючений господар садиби пустив у хід косу. Той, у свою чергу, вхопив сапу й завдав нею декілька ударів вітчимові по голові. Удари виявилися смертельними. Убивцю затримано. Проти нього порушено кримінальну справу.