Бокс. Як ми вже повідомляли, бій чемпіона світу за версіями WBO/ІBF/ІBO українця Володимира Кличка та обов’язкового претендента ІBF росіянина Олександра Повєткіна відбудеться 11 або 18 вересня (Володимир Кличко визначається з  датою), найімовірніше, на 55-тисячному стадіоні «Коммерцбанк-Арена» у Франкфурті-на-Майні (Німеччина).
Організатором події виступає  «K2 Промоушенз» (промоутерська компанія братів Кличків). Нагадаємо, що вона отримала це право, запропонувавши 8 мільйонів 313 тисяч доларів призового фонду, тоді як опоненти — лише 4 250 001 долар.
Отже, організація, яка представляла інтереси Олександра Повєткіна, зробила все можливе під час аукціону за право проведення бою між своїм клієнтом та видатним українським чемпіоном Кличком-молодшим, але марно.
Про це розповів виконавчий директор «Зауерланд Евент» Кріс Майєр. «Ми планували виграти аукціон, але не все склалося так, як хотілося. Насамперед треба враховувати, що ми і К2 від самого початку перебували в різних ситуаціях. Кличко — чемпіон. Йому відходять 75 відсотків призового фонду, а претенденту — лише 25, — пояснив пан Майєр. — Якби «Зауерланд Евент» виграла аукціон, то була б зобов’язана виплатити Володимиру понад три мільйони. А 25 відсотків від суми пропозиції К2, які отримає Повєткін, — це трохи більш як два мільйони. Як бачите, ми зі своєю «маленькою» сумою ризикували більше, ніж вони з «великою».
Виконавчий директор акцентував увагу й на тому, що брати Клички самі собі промоутери. Вони нікому нічим не зобов’язані, і в цьому їх перевага. Вийде зібрати більше коштів — вони у виграші. Не вийде — в мінусі вони все одно не залишаться, гадає пан Майєр.
— Ми досконало вивчили ситуацію і з’ясували, що криза зачепила Росію набагато більше, ніж Німеччину. Ми й близько не були готові до того, щоб гарантувати компенсацію витрат у разі проведення бою в Москві. Зробили все від нас залежне, але цього виявилося замало, — підвів риску виконавчий директор «Зауерланд Евент».