Футбол. Завтра в Запоріжжі на «Славутич-Арені» відбудеться матч за Суперкубок України. Виборювачі відомі: чемпіон країни донецький «Шахтар» і володар національного Кубка сімферопольська «Таврія». Такою грандіозною подією почнеться новий футбольний сезон—2010/2011 в Україні.
«Шахтар», як відомо, перебуває на тренувальному зборі в Швейцарії. І до Запоріжжя планував прилетіти в день зустрічі з сімферопольцями. «Гірники» завжди настроєні на перемогу. І для них Суперкубок України — це черговий приз, намагання показати себе з найкращого боку і підкріпити переконання своє і прихильників у силі колективу, його елітності.
З другого боку, перший чемпіон незалежної України, колектив із центру Криму великими перемогами не розбещений. Але останнім часом зіграна команда під орудою Сергія Пучкова також демонструє честолюбні наміри. І головне — додає в майстерності. А бійцівських якостей «Таврії» не позичати. Для її гравців дуже важливо набратися впевненості й завоювати перемогу саме в цьому престижному матчі. Вона за сприятливих обставин може стати потужним поштовхом клубу до нових висот.
І це незважаючи на те, що кримчани зіштовхнулися з певними кадровими проблемами. У Запоріжжі в неділю не гратимуть основні оборонці — Сашка Джуричич і Слободан Маркович. Обох вилучили у фіналі Кубка України, в якому сімферопольці, нагадаємо, обіграли інший донецький клуб — «Металург» (3:2). Автоматична (одноматчева) дискваліфікація в цьому випадку поширюється і на матч за Суперкубок країни.
Отож під рукою в Пучкова залишилися тільки два номінальних оборонці — Антон Монахов і Андрій Донець (останній у минулому сезоні відіграв за «Таврію» лише 25 хвилин). Либонь, у Запоріжжі дискваліфікованих гравців замінить хтось із новачків. Останньої миті контракти за схемою 1+1 підписали 29-річний білоруський оборонець Микола Кашевський і Олег Гуменюк. Найближчі півроку за «Таврію» гратиме 22-річний оборонець Олексій Курилов, права на якого належать харківському «Металісту».
А тим часом на «Славутич-Арені» (вміщує 11 756 глядачів) очікується аншлаг. Підтримати своїх до Запоріжжя прибувають чималі групи підтримки з Донецька і Сімферополя.
І наостанок інформація про суддівську бригаду. Рефері цього протистояння призначено досвідченого Андрія Шандора зі Львова. Саме за його свистком о 20.45 розпочнеться, сподіватимемося, цікавий і захопливий поєдинок. Асистентами в Шандора — Олександр Войтюк (Запоріжжя) і Олег Плужник (Харків). Резервний рефері — Віталій Годулян (Одеса).
На знімках: одне з останніх тренувань «гірників» у Швейцарії; грають «Таврія» і «Шахтар».
Фото з сайтів ФК «Шахтар» і ФК «Таврія».