А глава держави закликав усі демократичні сили об’єднатися
 
Учора партію «Солідарність» перейменували у «Блок Петра Порошенка», який очолив Юрій Луценко. Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», відповідні рішення ухвалили делегати 10-го позачергового з’їзду партії «Солідарність» у Києві.
Як зазначив у своєму виступі на з’їзді Президент України Петро Порошенко, перейменування політсили — це не просто юридична формальність. «Це позиція, яка демонструє вдячність не лише членам партії, не лише делегатам з’їзду, а й усьому суспільству за те, що вони знайшли можливість об’єднатися навколо виконання моєї передвиборної програми, щоб об’єднатися для рішучих кроків для змін, яких потребує Україна», — заявив Петро Порошенко.
За його словами, пропоновані зміни буде презентовано наприкінці вересня як «Стратегія 2020».
Глава держави закликав демократичні сили до об’єднання в коаліцію до виборів Верховної Ради.
«Бажано, щоб вони перемогли, об’єднавшись до виборів, — єдиний політичний блок, Блок Петра Порошенка й усі демократичні сили. Якщо комусь заважає такий формат нашої передвиборної моделі, зараз треба підписати декларацію про об’єднання в коаліцію після перемоги на парламентських виборах», — заявив він на з’їзді партії «Солідарність».
До того ж глава держави наголосив, що неприпустимо, якщо після виборів, окрім справжнього фронту боротьби за незалежність України, всередині з’явиться «другий фронт», який діятиме проти України.
За його словами, склад більшості майбутнього парламенту має бути відомий ще до виборів. «Треба припинити практику підкилимових домовленостей. Ми не повинні повторити помилок лідерів національно-визвольних рухів початку ХХ століття», — додав П. Порошенко.
За словами Юрія Луценка, нова назва партії буде своєрідним запрошенням для партій «УДАР», «Батьківщина», «Фронт змін», усіх інших проєвропейських демократичних сил «до єднання заради перемоги».
«Ми говоримо про Петра Порошенка як про людину, якій країна у більшості своїй довірила майбутнє держави. Разом із Президентом, у єднанні з іншими колегами в європейському демократичному напрямку, ми готові йти до перемоги», — наголосив Ю. Луценко.