Акцію протесту біля стін Вінницької установи з виконання покарань №1 провели родичі засуджених, а також тих, кого утримують у слідчому ізоляторі. Люди також намагалися завадити проїзду двох спецавтомобілів на територію в’язниці. Мотивували це тим, що в них знаходяться бійці спецпідрозділу у масках, кривдники засуджених.
— Наших рідних там б’ють, — скаржилися наввипередки жінки, які принесли передачі ув’язненим. — Про це вони нам повідомляють і по мобільному, і усно. Щоб залагодити конфлікт, начальник установи Леонід Жура запропонував пройти на територію і переконатися, що з їхніми рідними все в порядку. Однак тільки троє погодилися на пропозицію. Решта мотивували відмову тим, що це може мати негативні наслідки для їхніх родичів. Прізвищ потерпілих вони також не називали.
— Мені відомо про факт побиття людей у в’язниці №1, — каже координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман. — Причиною стала відмова засуджених залишати камери для виїзду на судові засідання. Робити це, за моєю інформацією, відмовилися приблизно двадцять чоловік. Конфлікт виник після того, коли одного із них побили у присутності інших. Вони інформують нас, що по дорозі від в’язниці до суду над ними знущається міліцейський конвой. Працівники Департаменту з виконання покарань у Вінницькій області стверджують, що до ув’язнених не застосовуються ніякі спецзасоби.