На подвір’ї адміністрації Президента відбулося знищення зразків наркотиків, які глава держави Віктор Янукович демонстрував у четвер під час наради з керівниками силових відомств із питань протидії злочинності. Серед спалених речовин — марихуана, кокаїн, деякі особливо небезпечні психотропні засоби, що відпускаються без рецепта. Закупили їх, за словами Президента, працівники його адміністрації безперешкодно через Інтернет.
«Про яку роботу можна говорити, якщо через інтернет-магазини можна придбати весь асортимент наркотичних засобів? Через Інтернет можна все що завгодно купити», — обурився він. «За моїм дорученням за декілька днів це було придбано», — сказав Президент, демонструючи папку зі зразками наркотичних речовин.
Утім, такі дії посадовців викликали певну критику, адже за законом купівля, так само, як і розповсюдження зілля, є злочином. До того ж громадськість добре пам’ятає недавній інцидент з одним із видань. Тоді журналісти теж із такою самою метою придбали наркотики, але проти них правоохоронці порушили кримінальну справу. Водночас у адміністрації Президента стверджують, що контрольна закупка не є порушенням закону. Таку позицію висловив, зокрема, колишній генеральний прокурор, а нині заступник глави АП Геннадій Васильєв і додав: «Ми ж не збираємося колотись, ми не збираємось вживати чи продавати... Ми кажемо: от є проблема, зверніть увагу на це», — пояснив дії адміністрації Г. Васильєв.