Студенти готові рішуче відстоювати конституційні права молоді в сфері освіти і використання української мови.
Під час «круглого столу», організованого громадськими організаціями країни, наводились численні факти порушення прав студентів, їх переслідування і затримання правоохоронними органами за політичні погляди, а також ігнорування урядом і МОН України численних звернень молоді.
Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало, якого не вперше запрошують на такі заходи, наголосив, що виникли найбільш серйозні загрози втрати незалежності і самодостатності країни саме в гуманітарній сфері.
«Дії і провокативні заяви окремих урядовців, з одного боку, мають на меті відволікати увагу громадськості від реальних проблем у галузі, які потрібно негайно вирішувати. З другого боку, ці урядовці стали де-факто «промоутерами» стратегічних цілей сусідньої держави», — сказав народний депутат.
«Деєвропеїзація освіти... є найбільшим викликом для громадянського суспільства», — наголосив він.
Саме тому, зазначив голова комітету, свідомо блокуються виконання уже ухвалених прогресивних законів правлячою більшістю і не ухвалюються законопроекти, розроблені опозицією, повідомляє прес-служба народного депутата Володимира Полохала.