Діяльність Міністерства освіти і науки спрямована на вирішення головного завдання — забезпечення якості освіти на всіх етапах її здобуття.
Про це йшлося в МОН на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи.
Незважаючи на те, що протягом останніх двох років не виконувались державні програми щодо створення належних умов для здобуття освіти («Шкільний автобус», «Школа майбутнього», «300 оновлених шкіл» тощо), зроблено чимало.
«Реалізовано два пункти передвиборної програми Президента України «Назустріч людям», — зазначив Дмитро Табачник. — Скасовані спотворення у тестуванні. Всі абітурієнти отримали право складати іспити мовою навчання в школі, а також скасовано будь-які обмеження щодо вступу в університет для випускників минулих років, започатковано видачу додатка до диплома європейського зразка. Міністерством підготовлені та затверджені урядом правила присвоєння вчених звань доцента та професора, створено сприятливі умови для залучення іноземних студентів».
Відновилася повномасштабна плідна співпраця з освітянами Росії, ініційовано скорочення терміну навчання в середній школі, порівняно з минулим роком на 11 млрд. грн. збільшився обсяг видатків на освіту.
Дмитро Табачник, говорячи про перспективи, наголосив: необхідно започаткувати програми «Дошкільна освіта України», «Підвищення якості природничо-математичної освіти», «Комп’ютеризація освітнього процесу» тощо. Дуже важливо підвищити престиж праці вчителя, оптимізувати мережу ВНЗ, створити новітні електронні підручники тощо.